петак, 03. мај 2013.

Zdravlje je pretpostavka zadovoljnog zivota.

salata

Svaka radost i svaki profesionalni uspeh zasnivaju se na blagostanju i vitalnosti tela.
Hranamora biti zivotonosna(organska). Soli i minerali moraju biti zivi, to znaci organki, kako bi ih ljudsko telo moglo prihvatiti i primeniti za okrepu i obnovu svojih stanica i tkiva. Sunceve zrake prenose energiju u biljni svet i na taj nacin aktiviraju enzime.
Pomocu te snage anorganski elementi pretvaraju se u organske, u elemente koji nose u sebi zivot, koji su pozeljni kao hrana. Zahvaljujuci naucnom istrazivanju mi smo danas u stanju analizirati elemente sadrzane u ziveznim namernicama, temeljito ih poznavati te uravnotezeno unositi u svoje telo prema odgovarajucim potrebama.

Nase telo sastoji se od mnogo elemenata. 
Najvazniji su :

                     Kiseonik      Kalcijum     Natrijum          Hlor
                     Ugljenik       Fosfor         Magnezijum     Flor
                     Voda             Kalijum       Gvozdje           Silicijum
                     Azot               Sumpor       Jod                  Mangan

Svaka ''reparatura'' i svaka obnova naseg tela, osim u slucaju nesreca, mora zapoceti iz unutra. Ako krv, stanice i tkiva, organi, zlezde i svi ostali delovi tela ne sadrze te elemente u ispravnom odnosu, ili ako neki od tih elemenata nisu dovoljno zastupljeni, dolazi do neuravnotezenosti te se razvija sstanje poznato kao toxemija, a toxemija nije nista drugo do trovanje.

Da bismo sacuvali ispravnu ravnotezu za svoje zdravlje, mora pretezni deo hrane koju jedemo sadrzavati zive, vitalne, organske elemente. Ti elementi nalaze se u svezem sirovom vocu, salatama, povrcu, jezgrima i semenkama. Kiseonik je jedan od najvaznijih elemenata. Kuvanjem hrane kiseonik nestaje. Vecina enzima unistava se na temperaturi od 54'c i tako se gubi najveci deo zivotne energije koja nam je potrebna kao hrana. Cinjenjica da su generacijama ziveli i jos uvek zive milioni ljudi koji jedva da su - ako su uopste - jeli nesto drugo osim kuvanu hranu, nije nikakav dokaz da su egzistirali radi konzumiranja kuvanih ziveznih namernica. Takvi ljudi nalaze se zapravo u stanju svojevrsnog dekadentnog egzistiranja,  sto im njihovo otrovano telo dozvoljava. Zar bi nam bolnice uprotivnom bile prepune i preopterecene?
Zasto se godisnje proda vagoni i vagoni tableta za ublazavanje bolova?

Zasto su bolesti srca, secerna bolest, rak, plucne bolesti, prijevremena senilnost i prevremena smrt tako cesta?
Nas stvoritelj stvorio je ljudsko telo sa velikom snagom odolevanja svim telesnim gresima. Kada jedemo nesto sto za nas ''nije dobro'', odnosno sto nije u skladu s nasom potrebom za hranom i uravnotezenim uzimanjem hrane, mi patimo. Bolovi i grcevi nas opominju a s' vremenom prepustaju bolestima i na posletku brojnim hronicnim oboljenjima koja su zahvatila pretezni deo covecanstva. Cesto se posledice ne pojavljuju odmah zahvaljujucii enormnoj snazi odolevanja naseg tela traje to danima, mesecima i godinama, sve dok se ne utvrdi ozbiljno oboljenje. Kad covek jednom krene prirodnim putem u nastojanju ponovo zadobije i sacuva svoje zdravlje, kad se ponovo domogne srece koje to ostvarenje nosi sa sobom, kad se ta sreca preobrazava u svakodnevnu praksu, bude mu cesto zao sto vecina ljudi ne razmislja o toj temi, vec svesno i postupno tone sve dublje u stanje otrovanosti i dekadencije - prem da bi mi samo malo znanja moglo pomoci da izbegnu privremeno i cesto puta veoma bolno upropastavanje.
Preko 170 godina postoji kod nas ''ucenje o prirodnom zdravlju'' koje je pomoglo brojnim ljudima, ali jos uvek nije rasireno u onoj meri da bi svi ljudi bili o njemu informisani, te bi po njemu i ziveli.
Deljenje i sirenje ovakvih tekstova donosi do velike informisanosti ljudi i pomaze ostvarivane zdravog nacina zivota.

Нема коментара:

Постави коментар