субота, 27. септембар 2014.

DA LI STE ZNALI STA JE REJUVELAC I KOLIKO JE ZDRAV NAPITAK?


Rejuvelac je lagano fermentisani sok od zrna psenice, koji je jako vazan, cak i najvazniji u ishrani, posebno, ako se hranite sirovom hranom. Rejuvelac igra vitalnu ulogu u odrzavanju zdravlja.
Sadrži sve hranjive sastojke psenice, a od nje je lakse probavljiv. U sebi sadrzi prijateljske(neophodne) bakterije koje su potrebne za odrzavanje zdravlja creva i eliminisanje toksina. Takodje je pun vitamina B kompleksa, kao i vitamina C i E. U svojoj knjizi Hippocrates Live Food Program, Dr. Ann citira prehrambenog biohemicara Harveya Lislea, koji je napravio detaljnu analizu Rejuvelac sastojaka, koji govori: Rejuvelac je bogat proteinima, ugljikohidratima, fosfatima, saharinom, laktobacilima i cak ima u sebi zdrave plesni. Amilaze su enzimi proizvedeni iz zdrave plesni koje imaju ulogu razbijanja velikih molekula glukoze, secera i glikogena.
Dr. Ann takodje navodi kako Rejuvelac moze zameniti vodu u prehrani sirovom/ živom hranom.
http://www.rawmazing.com/rejuvelac/
Rejuvelac is a fermented beverage that is inexpensive, easy to make, refreshing to drink and FULL of wonderful nutrients for your body.
- How to make Rejuvelac —Raw Food Rawmazing Raw Food
http://www.youtube.com/watch?v=vs3FaCpHAxE
- Sirova Hrana Predavanje Dr Sladjana Velkovhttp://www.youtube.com/watch?v=zwWiU0RfWTs

REJUVELAC za 2 litre:
1 Soljica eko psenicnih zrna,
3 l vode, tegla od 3 litre.
1.) – Opranu psenicu ostaviti preko noći u 1l vode.
Izliti vodu, oprati i ostaviti u cedilki da proklija 2 dana.
Ponovo staviti u cistu teglu i 2l vode, pokriti gazicom i preko staviti gumicu da bude pricvrscena. Ostaviti da fermentira 1-2 dana.
2.) Rejuvelac je spreman za konzumiranje kad se na povrsini pojavi mlecna pena.
Procediti napitak od psenice i cuvati u frizideru.
Tecnost treba mirisati na kvasac i limun (kiselkasto).
Ostatak psenice se moze koristiti za jos jednu turu, da napravite Rejuvelac. Napunite teglu sa 2 l vode i ostaviti da fermentira jos 1-2 dana, pa procedite i pijte. Mozda druga tura (tecnost) nece biti jaka kao prva, ali u svakom slucaju je korisna. Ako ne zelite da pravite drugu turu, ja ostavim proklijala isprana zrna bez vode u cistoj tegli da mi izraste zelena psenica od koje pravim sok ili pomesam sa ostalim vockicama i povrcem pa napravoim smuti u blenderu. Zrna morate cesto ispirati pod vodom, posto su sada velike vrucine, videcete, po potrebi… :D

Нема коментара:

Постави коментар