понедељак, 20. мај 2013.

Makedonija izbacila Mekdonalds


Radosna vest za sve ljubitelje zdrave hrane stiže iz Makedonije, zemlje iz sna, koja je bez paljenja i divljanja stranih predstavništava uspela da se otarasi Mekdonaldsa, poznatog po neuništvim hamburgerima koji se ne daju raspasti ni posle 12 godina posmatranja. Umesto sintetičkih hamburgera, Makedonci će opet morati da se privikavaju na domaće specijalitete
Posle 16 godina zamajavanja sintetičkim hamburgerima, veštačkim bigmekovima i artificijelnim čizburgerima, Makedonci su razumeli da im se valja vratiti proverenim domaćim gastronomskim vrednostima. I nema dileme da će kapama od lozov list, pilav sa ovčo meso, mlad krompir so jagneško meso, kebab od svinsko meso vo tendžere, sarma od kisela zelka, musaka od modri patlidžani i drugi makedonski specijaliteti, lako nadomestiti trovačko ali fast loodilo.

O razlozima odlaska kompanije Mekdonalds iz Makedonije mediji navode mnoge detalje glede franšize, internih, eksternih i ostalih razloga, ali jedino što valja zapamtiti je da ga više nema, što je odlična vest za sve ljubitelje zdrave ishrane.
Da je sreće pa da se i u drugim bivšim jugoslovenskim republikama dozovu želudcu, ako već ne mogu da se domognu pameti, makar one koja je u mozgu zadužena da razlikuje gastronomsko dobro i loše.

Makedonija ti pruža radosti sve: McGravče na McTavče



Нема коментара:

Постави коментар