недеља, 19. мај 2013.

Sestrica svaki dan prodaje novine za spas bolesnog brata


'Voljela bih kada bi mogla dio tog novca potrošiti na slatkiše, ali ne mogu. Sve što zaradim dajem majci kako bi pomogla Aleksu', ispričala je novinarima malena Liana


Liana Želobajeva, šestogodišnja djevojčica iz Rostova, svojevoljno svakoga dana odlazi na posao kako bi spasila teško bolesnog bracu i prikupila novac za lijekove i operaciju.

Brat je rođen s hidrocefalusom

Dvije godine stariji Aleks rođen je s hidrocefalusom, no obitelj živi od socijalne pomoći i majka ne može sama podmiriti trošak liječenja.
- Tužna je to priča. Sirota samohrana majka se doista trudi koliko može oko troje djece. Uvijek je uz sina koji treba stalnu njegu. Naši socijalni radnici obitelj stalno posjećuju i djeca su uvijek čista i uredna. Aleks je naučio čitati i pisati, zna čak i recitirati, ali neprestano odlazi na liječenje i obitelji je potrebna velika materijalna pomoć, ispričala je novinarima portala LifeNews djelatnica socijalne službe Elena Bondar, i sama zadivljena malenom Lianom.

Djevojčica, naime, ustaje svakoga jutra i skuplja brošure, letke i novine, pa potom staje na križanje sve dok većinu toga ne proda.
- Svaki zarađeni novčić dajem majci. Naravno, željela bih da mogu nešto potrošiti na slatkiše, ali ne mogu - pojadala se brižna sestrica velikoga srca.

Izvor: www.24sata.hr

Нема коментара:

Постави коментар