понедељак, 15. септембар 2014.

Ni slutili niste što sve leči obična morska so

Prirodna morska sol nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njezini sastojci sačuvani. Upravo zbog toga je iznimno zdrava i pomaže kod sprečavanja ili liječenja mnogih bolesti ili zdravstvenih tegoba.
Jača imunološki sustav
Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti. 

Alkalizacijski učinak
Održava pravilnu razine kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških i po život opasnih bolesti. 

Pomaže pri mršavljenju
Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja. 

Kožne bolesti
Ublažava suhu kožu i svrbež, ali dobro djeluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidratizira tkivo. 

Astma
Morska sol je učinkovita i za smanjenje upala u dišnom sustavu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator. 

Srce
Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara. 

Dijabetes
Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi. 

Osteoporoza
Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje 'vući' natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu. 

Grčevi u mišićima
Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima. 

Depresija
Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.


Izvor:prirodalekzasve.blogspot.com

1 коментар: