недеља, 14. април 2013.

Brzo ciscenje jajeta!


O jajima, sada kada pogledamo unazad, napisali smo zaista mnogo toga. Kako ih peći u rerni, u krompiru, promućkati ih u ljusci pa prokuhati itd. Ovog puta naišli smo na jednu foru koju smo odmah testirali i od prve i na jednom jajetu je uspjela. Ne samo da ćete dobiti odlično kuhano jaje, nego ćete i brzo odstraniti ljusku.
Mi smo, umjesto čiode, koristili običnu iglu. Iglom prubušite rupicu na dnu šire polovice jajeta. Vodu proključate i sasvim malo posolite. Jaja stavite u vodu, sačekate da ponovo proključa, smanjite temperaturu na srednju jačinu i kuhate 8-10 minuta. Jaja potom potopite u hladnoj vodi i ostavite da se malo ohlade (20-30 sekundi).
Tucnite jaje kašikom na dijelu gdje je rupica i ljuska će se skidati nevjerovatno lako. Osim toga, a što je najbitnije, biće odlično kuhana! Autorica na blogu windyssukiyaki.com koja je predstavila ovu foru nije dala objašnjenje kakva je uloga te rupice na dnu, ali izgleda da nešto u tome ima. Uglavnom, sada i to znate. Evo objašnjenja u slikama:
Namirnice.ba

Нема коментара:

Постави коментар