недеља, 7. април 2013.

Univerzalan lek, Med i Cimet!


Med i cimet su odličan par!

Kliknite na sliku da je uvecate!

Naučnici danas prihvataju med kao vrlo efikasan lijek za razne bolesti. Njegovo korištenje ne izaziva baš nikakve štetne efekte, a savremena nauka kaže da ova namirnica ne šteti čak ni dijabetičarima ako je uzimaju u pravoj dozi, kao lijek. Mješavina meda i cimeta vjekovima se koristila kao lijek, a ispod je spisak bolesti koje ove dvije namirnice uspješno liječe.


Bolesti srca

Napravite smjesu od meda i cimeta i namažite je na hljeb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol u arterijama i spriječava srčani udar. Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost, pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizirati krvne sudove.


Dugovječnost

Vjeruje se da svakodnevno uzimanje čaja s medom i cimetom može da produži život. Pomiješajte četiri kašike meda, kašiku cimeta u prahu i tri šoljice vode, prokuhajte i pijte to kao čaj. Popijte četvrtinu šoljice tri do četiri puta dnevno. Vaša koža će biti mekana i svježa, a odložiće i nastanak bora.

Infekcije bešike

Pomiješajte dvije kašike cimeta u prahu i kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u bešici.

Probavne smetnje

Cimet u prahu pomiješajte s dvije kašike meda i to pojedite prije jela. Na taj način će se i najteže jelo lakše svariti.

Umor

Pomiješajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kad osjetite umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku od nedjelju dana.

Prehlade

Oni koji pate od uobičajene i hronične prehlade treba da jednom dnevno tokom tri dana uzimaju jednu kašiku meda pomiješanu sa 1/4 kašičice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se riješiti kašlja, kihavice i bolova u sinusima.
(Namirnice.ba)

Нема коментара:

Постави коментар